Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΣΟΚ: Νέα αντιπαράθεση Χρυσοχοΐδη-Βενιζέλου


Ένταση προκλήθηκε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ το μεσημέρι της Τετάρτης όταν μετά την ομιλία του Βαγγέλη Βενιζέλου, πήρε το λόγο ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ανέγνωσε μια πολυσέλιδη εισήγηση-πλατφόρμα με επίκεντρο τα οργανωτικά του ΠΑΣΟΚ, το «έλλειμμα δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος», όπως λέει, αλλά και την αναποτελεσματικότητα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, με κορυφαίο παράδειγμα τη λίστα Λαγκάρντ και τη φοροδιαφυγή των πλουσίων.
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος απάντησε αμέσως και πολύ έντονα έκανε λόγο για «συνομωσίες», ενώ διαμαρτυρήθηκε λέγοντας πως «όλοι» βάλλουν εναντίον του

«Επέλεξες λάθος χρόνο και λάθος μέρος», επισήμανε στον Μιχ. Χρυσοχοΐδη. «Αυτά να τα πεις στο ΠΑΣΟΚ, όταν συνεδριάσουν τα όργανα» πρόσθεσε. Αντέκρουσε επίσης την κατηγορία ότι δεν φορολογούνται οι πλούσιοι.



«Ποια είναι τα συμφέροντα και ποιοι είναι οι πλούσιοι που δεν φορολογούνται; Και εσείς που είσαστε; Γιατί αναφερόσαστε σε θέματα για τα οποία θα μπορούσατε να έχετε αναλάβει πρωτοβουλίες; Δεν είσαστε υπουργοί; Δεν είσαστε βουλευτές;», διερωτήθηκε. Και πρόσθεσε ότι ο καθένας θα πρέπει να κάνει βελτιώσεις στον τομέα του. Και στα έργα πρέπει να γίνουν βετιώσεις, να επιλέγονται έργα υποδομής που είναι και αναπτυξιακά», πρόσθεσε.

Ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης πάντως ξεκαθάρισε ότι θεωρεί σημαντική την κυβερνητική σταθερότητα, ότι συμφωνεί με την εισήγηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, για την προεδρική εκλογή και για τα βήματα εξόδου από την κρίση. «Εγώ έθεσα κάποια ζητήματα για το τι πρέπει να γίνει στο εξής και εσύ με προσέβαλλες προσωπικά», είπε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος επισήμανε ακόμα ότι έχει αναλάβει το βάρος της παράταξης που είναι μεν τιμητικό αλλά, όπως είπε, δέχεται συνεχώς επιθέσεις από «κλακαδόρους» και προπυλακισμούς. «Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μου τα έκανε αυτά», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο της διελκυστίνδας μεταξύ των δύο πολιτικών ανδρών, που είχε φθάσει σε επίπεδα προσωπικής κόντρας και στα μέσα Σεπτεμβρίου σε σύσκεψη του ΠΑΣΟΚ στην οποία ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης είχε απειλήσει ότι θα παραιτηθεί.

Υπέρ του Βαγγ. Βενιζέλου εμφανίστηκε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εφη Χριστοφιλοπούλου, η οποία ανέφερε πως η εικόνα του κόμματος δεν είναι καλή και πως υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι μονίμως διαφωνούν.

Στην Εφη Χριστοφιλοπούλου απάντησε ο Θάνος Μωραΐτης, ο οποίος υπογράμμισε πως διαφωνεί κάθετα με την άποψή της λέγοντας ότι δεν μπορεί να βρίσκονται σε ένα κόμμα που να κυριαρχεί μόνο μία άποψη και να μην γίνονται ανεκτές οι διαφορετικές γνώμες.

Ο Θάνος Μωραΐτης είπε πως κάποιοι θέλουν το ΠΑΣΟΚ να παραμείνει ένα μικρό κόμμα, για να υπάρχει μόνο μία άποψη. Επίσης, απαντώντας στον κ. Βενιζέλο, ο κ. Μωραΐτης είπε πως «συνομωσίες» κάνουν οι «καλικάντζαροι» και η «πέμπτη φάλαγγα», θυμίζοντας την προ ολίγων εβδομάδων σχετική ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Κάραβελ.

Κριτική άσκησε, επίσης, και ο Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στο κόμμα με αφορμή τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, την ΕΡΤ και τη λίστα Λαγκάρντ.

Τέλος ο Μιχάλης Κασσής σε έντονο ύφος διαπίστωσε πως το κόμμα έχει διαλυθεί και ζήτησε την παραίτηση του γραμματέα Νίκου Ανδρουλάκη, αφού αυτός δεν μπορεί να ανταποκριθεί αντικειμενικά να ανταποκριθεί στα καθηκοντά του, δεδομένου ότι μένει πλέον τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας στις Βρυξέλλες.  

Ο Μιχ. Κασσής είπε, δε, πως θα πρέπει ο κ. Βενιζέλος να δρομολογήσει την αντικατάσταση του κ. Ανδρουλάκη και να αναλάβει και ο ίδιος τις ευθύνες του, στο βαθμό που του αναλογούν.


tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου