Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Το σύστημα στα χαρακώματα εν όψει εκλογών

του system failure

Η τραπεζομιντιακή δικτατορία βλέπει ότι χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να σχηματιστεί καμία κυβέρνηση, εφόσον ισχύουν οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις που θέλουν το κόμμα της Αριστεράς να προηγείται με 11 μονάδες. Οι συστημικές δυνάμεις εντός και εκτός Ελλάδας φαίνεται ότι άρχισαν να κινητοποιούνται φοβούμενες το χειρότερο σενάριο γι'αυτές, που θα ήταν μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Αριστεράς σε πιθανές εκλογές.

Εντός των συνόρων, το σύστημα έχει αρχίσει στενό μαρκάρισμα στην Αριστερά χρησιμοποιώντας το υποτιθέμενο κεντροαριστερό σύμπλεγμα Ποτάμι-ΠΑΣΟΚ, έτσι ώστε να μπει σφήνα σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς, ελπίζοντας βέβαια ότι αυτή δεν θα μπορεί μόνη της να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.


Κινήσεις όπως αυτές του νόμου "εθελοντικής" φορολόγησης για τους εφοπλιστές (http://www.tvxs.gr/news/ellada/eidiki-forologisi-gia-efoplistes-kai-me-nomo), δείχνουν μια κυβέρνηση που δεν πιστεύει ότι μπορεί να αναστραφεί το κλίμα εναντίον της και ότι δεν έχει νόημα να προσπαθεί να πείσει για τις καλές προθέσεις της. Δείχνουν επίσης ότι η άρχουσα τάξη προσπαθεί να αρπάξει ότι μπορεί εν όψει κατάρρευσης της νεοφιλελεύθερης μαριονέτας της.

Εκτός συνόρων, το νέο δωράκι του Ντράγκι στις Ελληνικές τράπεζες (http://www.fpress.gr/trapezes/item/21818-erhetai-o-ntragki-me-ta-dora-ti-perimenoyn-oi-trapezes-apo-ton-soyper-mario) είναι ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί. Η κίνηση Ντράγκι αποτελεί σωσίβιο για τους τραπεζίτες - οι οποίοι συνεχίζουν να "παρκάρουν" τα κεφάλαια πίσω στην ΕΚΤ τη στιγμή που η πραγματική οικονομία καταρρέει από την έλλειψη ρευστότητας - ενόψει της ορατής πλέον "απειλής" μιας Αριστερής κυβέρνησης στην Ελλάδα.

Όπως ήταν φυσικό, τα συστημικά μίντια παρουσίασαν αυτή την κίνηση ως άκρως θετική για την Ελληνική οικονομία που θα "πάρει ανάσα με την ενίσχυση της ρευστότητας" και άλλα τέτοια κλισέ. Όμως δεν αποτελεί παρά μια ειδική επέκταση της άλλης πρόσφατης απόφασης του "αυτοκράτορα" για παροχή φτηνού χρήματος στις τράπεζες. (http://failedevolution.blogspot.gr/2014/09/blog-post.html)

Μέσα στο επόμενο διάστημα, αναμένεται μια κορύφωση της προπαγάνδας από την τραπεζομιντιακή δικτατορία στην Ελλάδα, με την αρωγή, ως συνήθως, των μηχανισμών της Ευρωπαϊκής νεοφιλελεύθερης οικονομικής αυτοκρατορίας, έτσι ώστε να αποτραπεί ο "κίνδυνος" μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης της Αριστεράς που μπορεί να προκαλέσει ένα ντόμινο εξελίξεων στην Ευρώπη και να αποτρέψει την επέκταση του Ελληνικού πειράματος.

Αναμένεται επίσης ένα δυνατότερο "σφιχταγκάλιασμα" της Αριστεράς από το συστημικό κατεστημένο που θα επιχειρήσει να την φέρει στα μέτρα του, για να μπορεί, αν όχι να την ελέγχει, να την αναγκάσει καταρχήν σε συμβιβασμούς, ώστε να μην απειληθεί η κυριαρχία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου