Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Πλαστά τα στοιχεία του προϋπολογισμού

Πλαστά τα στοιχεία του προϋπολογισμού
Ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Βάμβουκας αποκαλύπτει:

Αλλους αριθμούς δίνει η ΕΛΣΤΑΤ και άλλους ο υπουργός των Οικονομικών. Ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ προσομοιάζει το προσχέδιο του προϋπολογισμού με κείμενο... «εγκληματικής οργάνωσης»!!!

Γελάνε οι οικονομολόγοι με το προσχέδιο του προϋπολογισμού που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.
Πρόκειται καθαρά για μια έκθεση ιδεών, που δεν ανταποκρίνεται σε πραγματικά στοιχεία και μεγέθη, στοχεύοντας αποκλειστικά στην εξαπάτηση της κοινής γνώμης και των αγορών.
Το σχέδιο του προϋπολογισμού παραπέμπει σε ισολογισμό χρεοκοπημένης επιχείρησης, που επιχειρεί να κρύψει την αλήθεια από τους μετόχους της, χαλκεύοντας τα στοιχεία και εξαφανίζοντας κρίσιμα μεγέθη.
Η πρώτη αντίδραση στο σχέδιο προϋπολογισμού ήρθε από το χρηματιστήριο.
Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του κειμένου, ο δείκτης κατρακύλησε στην κυριολεξία, αφού οι παράγοντες της αγοράς χαρακτηρίζουν το σχέδιο προϋπολογισμού, προεκλογική καρικατούρα που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Πολλά από τα στοιχεία που περιλαμβάνει είναι εμφανώς χαλκευμένα και δείχνουν τη στόχευση του οικονομικού επιτελείου που είναι καθαρά προεκλογική και εξυπηρετεί τις επικοινωνιακές ανάγκες του τετραμήνου, μέχρι την εκλογική αναμέτρηση του Μαρτίου.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ Γιώργος Βάμβουκας στο άρθρο του στην «kontranews», η παραχάραξη ξεκινάει από το ΑΕΠ που αποτελεί και το σημαντικότερο μακροοικονομικό μέγεθος.
Σύμφωνα με το προσχέδιο την περίοδο 2013 – 2014 το ΑΕΠ σε τρέχουσες τιμές από 182,05 δις ευρώ εκτιμάται ότι σημείωσε οριακή αύξηση στα 182,23 δις. Πρόκειται για καραμπινάτη παραποίηση στοιχείων, αφού με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ την ίδια περίοδο το ΑΕΠ παρουσίασε μείωση κατά -3,21%. Ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ αποκαλύπτει μια σειρά από παραποιημένα στοιχεία τα οποία τινάζουν στον αέρα το προσχέδιο του προϋπολογισμού, το οποίο περισσότερο μοιάζει με κείμενο… «εγκληματικής οργάνωσης» που στήθηκε για να εξαπατήσει την κοινή γνώμη αλλά και τις «αγορές».
Ο κ. Βάμβουκας αποκαλύπτει μια σειρά από παραχαραγμένες και λογιστικοποιημένες εκτιμήσεις, οι οποίες θα πρέπει να προκαλέσουν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.
Γιαυτό καλεί τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου και τους αρμοδίους του γενικού λογιστηρίου του κράτους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Τα παραποιημένα στοιχεία με τα οποία κατασκευάστηκε το σχέδιο προϋπολογισμού, αποκαλύπτουν τις προθέσεις της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, οι οποίοι αδιαφορούν για τις συνέπειες που θα έχουν στην οικονομία αλλά και την αξιοπιστία της χώρας από τα πειραγμένα στοιχεία, θυσιάζοντας το δημόσιο συμφέρον για τις ανάγκες του κρίσιμου τετραμήνου μέχρι την προεδρική εκλογή.
Προφανώς το παραποιημένο σχέδιο προϋπολογισμού γίνεται με την ανοχή της τρόικας, η οποία κάνει πως δεν βλέπει την χάλκευση των στοιχείων, για να μην εντείνει τα διαλυτικά συμπτώματα που εμφανίζει η κυβέρνηση.
Το προσχέδιο του προϋπολογισμού και ιδιαίτερα την παραποίηση των κρίσιμων μεγεθών της οικονομίας, αναμένεται να ξεσκεπάσει στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Ήδη στην Κουμουνδούρου σύμφωνα με πληροφορίες μας οι αρμόδιοι για τα ζητήματα Οικονομίας, έχουν καταγράψει την απάτη που συντελέστηκε με τα παραποιημένα στοιχεία και θα αναζητήσουν πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται επίσης να ζητήσει την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, προκειμένου να αναζητηθούν οι ευθύνες των κρατικών λειτουργών που συνέβαλαν στο στήσιμο του χαλκευμένου σχεδίου προϋπολογισμού. (Ανάλυση από τον καθηγητή κ. Γιώργο Βάμβουκα στη σελίδα 2).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου