Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Βαριές καταγγελίες στη Βουλή για Λάτση και Μπόμπολα!

 

Κάποτε ο Κώστας Καραμανλής μίλησε για τους νταβατζήδες και τότε δη
μιουργήθηκε το "σκάνδαλο" με το βασικό μέτοχο. Ακόμα πιο παλιά ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είπε ότι την Ελλάδα την κυβερνούν ένας πούστης και μια πουτάνα(αναφερόμενος στους τότε "νταβατζήδες" της εποχής) τότε δολοφονήθηκε ο Λαμπράκης και οι παρακρατικοί βρήκαν θέση μέσα στα ανάκτορα...



Σήμερα λοιπόν μετά τις καταγγελίες του κ Δραγασάκη περί υπάρξεως ευνοϊκών νομοσχεδίων σε συγκεκριμένα πρόσωπα(κατ' εξακολούθηση) και τις διαρροές ότι σήμερα ο κ Τσίπρας θα τους κατονομάσει έρχεται ένας βουλευτής και παρουσιάζει κάποιες από τις αμαρτωλές συμβάσεις και νομοσχέδια.


Ο  Νίκος Νικολόπουλος, αναφέρθηκε στην υπόθεση πώλησης της έκτασης του Ελληνικού, όπου όπως τόνισε χαρακτηριστικά έχει ονοματεπώνυμο: «Σπύρος Λάτσης, ο οποίος με προκαταβολή 34 εκ πήρε μαζί και τις εγκαταστάσεις που κόστισαν στον Ελληνικό λαό 342 εκ ευρώ».

Και συνέχισε: "Παρέδωσα χθες στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζή, στην Εισαγγελέα Διαφθοράς κ. Ε. Ράικου και στον Ειδικό Ανακριτή Διαφθοράς κ. Π Γεωργουλέα έναν ογκωδέστατο φάκελο με όλα τα στοιχεία για το πάρτι των δημοσίων έργων και των μεγαλοεργολάβων. Το καταθέτω και στην Βουλή Με ρώτησε ο κ. Ρακιντζής "ποιος κατασκευάζει το έργο κ. Νικολόπουλε;”, “Μα έχει σημασία;” απάντησα “Βεβαίως" επέμεινε ο Επιθεωρητής και τότε του είπα “Ο κ. Μπόμπολας”. Εκείνος έβαλε τα γέλια, λέγοντας:”Και ρωτάτε γιατί καθυστερεί η απόδοση ευθυνών;”

 Ο Νίκος Νικολόπουλος μίλησε και για την «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ» και τα χρέη της στην ΔΕΗ, για τα δάνεια των τηλεοπτικών σταθμών, για το ΔΟΛ, για το ΠΗΓΑΣΟ και για τα «δωράκια» στο μεγκά-λο κανάλι, με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για την κάλυψη της κλήρωσης των λαχείων, καθώς και την ρύθμιση των κόκκινων δανείων των ΜΜΕ που στηρίζουν τις μνημονιακές πολιτικές (ΠΗΓΑΣΟΣ, ΔΟΛ κ.α.π. Και συνέχισε: «Μήπως δεν ξέρετε κύριοι της συγκυβέρνησης, σε ποιον χαρίσατε το μεταλλωρυχείο της ΒΕΥΗΣ; Στον κ. Μπόμπολα και στον κ. Περιστέρη. Διαβάστε τι ψηφίσατε και τι καταφέρατε να χαρίσετε: «Η Κυβέρνηση επέλεξε να εκμισθώσει με απευθείας σύμβαση το δημόσιο λιγνιτωρυχείο της Βεύης (Ν. Φλώρινας), αντί της διενέργειας δημοσίου πλειοδοτικού διαγωνισμού, με σκοπό την παραχώρηση της εκμετάλλευσης δημόσιας περιουσίας αξίας άνω των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ». Κανείς δεν μας απάντησε εάν: - Έχουν διερευνήσει εάν η απορριφθείσα εταιρεία ΤΕΡΝΑ θα συνεργαστεί με την εταιρεία ΑΚΤΩΡ για την εκμετάλλευση του λιγνιτωρυχείου, με μίσθωμα όμως σημαντικά χαμηλότερο απ' αυτό που είχε προτείνει η ίδια; - Αληθεύει ότι ο έτερος υποψήφιος που έμεινε στην τελική φάση μετά τον μηδενισμό των 3 πρώτων προσέφερε υψηλότερο μίσθωμα σε σχέση με την επιλεχθείσα εταιρεία ΑΚΤΩΡ (8% έναντι 7%), κάτι που και αυτό μεταφράζεται σε απώλεια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από πλευράς του Ελληνικού Δημοσίου; - Έχουν διερευνήσει εάν η απορριφθείσα εταιρεία ΤΕΡΝΑ θα συνεργαστεί με την εταιρεία ΑΚΤΩΡ για την εκμετάλλευση του λιγνιτωρυχείου, με μίσθωμα όμως σημαντικά χαμηλότερο απ' αυτό που είχε προτείνει η ίδια; - Αληθεύει ότι ο έτερος υποψήφιος που έμεινε στην τελική φάση μετά τον μηδενισμό των 3 πρώτων προσέφερε υψηλότερο μίσθωμα σε σχέση με την επιλεχθείσα εταιρεία ΑΚΤΩΡ (8% έναντι 7%), κάτι που και αυτό μεταφράζεται σε απώλεια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από πλευράς του Ελληνικού Δημοσίου; Ακόμα δεν έχει απαντήσει κάποιος από την κυβέρνηση στις συγκεκριμένες βαρύτατες κατηγορίες, αλλά αν μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε μία γενική θεώρηση της εξέλιξης, φαίνεται ότι πλέον ορισμένοι μέσα στη Βουλή είναι διατεθειμένοι να ξεκινήσουν το "σκληρό ροκ" της κυβέρνησης.


protasipatras.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου