Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Γαλαζοπράσινοι πολιτοφθόροι…

Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός 
Σύμφωνα με το λεξικό του Δημητράκου πολιτοφθόρος είναι ο ολέθριος, ο επιβλαβής στους πολίτες και την πολιτεία… Τέτοιοι μας κυβερνούν σήμερα… Πολιτοφθόροι, πολιτικάντηδες της κακιάς ώρας που το μόνο που βλέπουν είναι το προσωπικό τους συμφέρον και μόνον αυτό… Και αδιαφορούν για τα όσα δεινά έχουν επιβάλλει στον δύστυχο αυτό λαό.

Είμαστε τυχεροί που έχουμε τόσο πλούσια γλώσσα γιατί μας πνίγει η οργή για τα όσα συμβαίνουν στην χώρα μας και αν δεν είχαμε το λεξιλόγιο που έχει η γλώσσα μας θα εκφραζόμαστε χρησιμοποιώντας την γλώσσα του πεζοδρομίου που ίσως να είναι η μόνη που αξίζει σε αυτούς που μας κυβερνούν…

Χθες στον βωμό της λιτότητας, της βλακείας, της αδιαφορίας θυσιάστηκαν τρία παλληκάρια.  Τρεις πεζοναύτες… Όχι λουφαδόροι, όχι σαν κάποιους πολιτικούς που υπηρέτησαν από το σπίτι τους ή και δεν υπηρέτησαν καθόλου… Οι δεκανέας Φώτης Ανδρικόπουλος 19 ετών,  λοχίας Γιώργος Ορφανίδης 33 ετών και λοχίας Αναστάσιος Μεζάλας 34 ετών.  
Οι δύο ήταν επαγγελματίες και ο Φώτης έκανε την στρατιωτική του θητεία και απολυόταν σε είκοσι ημέρες.  Και όταν οι αξιωματικοί του του πρότειναν να πάρει την άδεια του εκείνος προτίμησε να πάει στην άσκηση που αποδείχθηκε μοιραία…

Στους κυβερνώντες την χώρα αυτή δεν αρκεί απλά το να στέλνει στην ξενιτειά την αφρόκρεμα των νέων μας, τα καλύτερα μυαλά, ή ακόμη και εκείνους που φεύγουν από αξιοπρέπεια για να βγάλουν το μεροκάματο αφού δεν βρίσκουν στην πατρίδα τους δουλειά… Ελληνόπουλα είναι όλα, πολύ χρήσιμα όλα, ασχέτως μυαλού, εκπαίδευσης και άλλων λεπτομερειών, σε μια χώρα που γερνά επικίνδυνα. Διψούν προφανώς οι κυβερνώντες και για αίμα… Γιατί διαφορετικά δεν θα επέτρεπαν να χρησιμοποιούνται πυροσωλήνες τρέχα γύρευε πόσων δεκαετιών… Προμήθεια όμως νέων πυροσωλήνων είχε γίνει…. Αυτό να λέγεται!!! Σιγά μην δεν αγοράζανε… Τίποτα το σπουδαίο… Το 2000 το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αγόρασε ένα εκατομμύριο νέους πυροσωλήνες αντί 12 δις δραχμών… Όχι τρίχες, όχι παίξε γέλασε…12 δις δραχμές όταν η δραχμούλα έσκιζε για τους Έλληνες. Και από την κρατική ΠΥΡΚΑΛ παρακαλούμε…

Τι να πει κανείς σε αυτές τις οικογένειες των θυμάτων; Μπορεί κάποιος να πει ότι οι δύο ήταν επαγγελματίες στρατιώτες άρα γνώριζαν τους κινδύνους… Ναι γνώριζαν του κινδύνους του πολέμου, του να υπερασπιστούν την πατρίδα τους όχι της λιτότητας της Μέρκελ, του Σαμαρο-Βενιζέλου και των άλλων… Τι να πει κανείς στο 9μηνών μωράκι του λοχία Μεζάλα;  Ότι η πολιτεία «σκότωσε» τον πατέρα για οικονομία; Δυστυχώς η οικογένεια Μεζάλα έχει νιώσει με δύο θύματα στο πετσί της όπως και πολλά εκατομμύρια Έλληνες τις επιπτώσεις της λιτότητας.  Και γράφουμε εκατομμύρια Έλληνες γιατί τόσοι είναι οι άνεργοι, οι ανασφάλιστοι, οι φτωχοί, αυτοί που βρίσκονται στο όριο της φτώχειας!  
Ο πατέρας του Λοχία Μεζάλα σε μήνυμα του στο FACEBOOK ορκίζεται στο ΜΟΝΑΧΟΠΑΙΔΙ του πως θα πληρώσουν οι δολοφόνοι… Και συγκλονίζει γράφοντας και κάτι άλλο.  Ότι «Θα πληρώσουν για τις περικοπές στην υγεία που στέρησαν την ζωή στην Αύρα μας…» η οποία ήταν η μητέρα του αδικοχαμένου λοχία…  Ακούει κανένας πολιτικός σε αυτή τη χώρα;  Η λιτότητα σκότωσε την γυναίκα του και το μοναχοπαίδι του!!!

Ναι αλλά δεν γίναμε Αργεντινή όπως μας λέει και ο Άδωνις μας… Μας είπαν ακόμα τέσσερεις πρώην και νυν υπουργοί Υγείας για τις ιδιωτικές κλινικές που χρέωναν ακόμη και τοκετούς ανδρών, λες και ο λαός επέτρεψε στις κλινικές να κλέβουν, αν έκλεβαν… Και σήμερα, ναι σήμερα, στην Βουλή από Νεοδημοκράτες και Πασόκους θα ακούσουμε για τα οφέλη από την καταστροφική λιτότητα στην συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης που θα αρχίσει με ομιλία όχι του κ. Σαμαρά αλλά του κ. Βορίδη!  Σίγουρα θα είναι ένας «τσεκουράτος» λόγος με ύφος, με ειρωνεία, με στόμφο…  Άλλωστε όλα αυτά τσάμπα είναι…  Αυτοί καλοπερνάνε. Μία αγωνία έχουν μόνο.  Να μην χάσουν την εξουσία.  Ο κύριος Σαμαράς απουσιάζει στο εξωτερικό, για αυτό δεν μπορεί να είναι σήμερα στην Βουλή.  Ούτε καν στο καφενείο της που βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες και μετά από πολύ καιρό απουσίας του από την Βουλή!!!

Κατά τα άλλα, οι τράπεζες θα ρυθμίσουν τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ, όπως ακούγεται με μια διευκόλυνση 20 ετών, ποιος ζει ποιος πεθαίνει σε 20 χρόνια, των ολιγαρχών που χρωστούν 10-11 δις ευρώ, θα αποφυλακιστεί κανένας καταχραστής δημοσίου χρήματος, κατά λάθος πάντοτε, θα ξεπουλήσει η κυβέρνηση την δημόσια περιουσία, και θα κάνει ότι μπορεί για να παραμείνει στην εξουσία δίνοντας τα πάντα σε όποιον έχει δύναμη να την κρατήσει στην «ζωή»… Και πάνω από όλα θα μας κάνει μαθήματα ηθικής, πολιτικής και σωτηρίας της χώρας κανείς ο αρχισωτήρας ο κ. Βενιζέλος...

Είναι τόσο λυπηρά τα όσα συμβαίνουν στην χώρα μας.  Οι πολιτικοί όλα αυτά τα χρόνια έκαναν τους Έλληνες να ξεχάσουν τι πάει να πει Έλληνας, τι πάει να πει Ελλάδα. Χάνεται η χώρα, χάνεται ο Έλληνας, χάνονται τα παιδιά μας και η πλειοψηφία του λαού άδει! Και αφού εμείς  δεν θυμόμαστε τι πάει να πει Έλληνας και Ελλάδα θα σας μεταφέρουμε τα λόγια ενός Ελληνόφωνου από τα χωριά της Κάτω Ιταλίας που τα ακούσαμε στην εκπομπή 360 Μοίρες της Σοφίας Παπαϊωάννου στην τηλεόραση του ALPHA.. Όπως είπε ένας προσκεκλημένος της εκπομπής, ο Ραφαέλο Ροδά, «όποιος έρχεται στην Ελλάδα με αεροπλάνο, με αυτοκίνητο, με πλοίο, πριν μπει στην Ελλάδα πρέπει να καθαρίσει τα πόδια του γιατί η Ελλάδα είναι ιερή…» 

Αυτή είναι η Ελλάδα… Και πως την καταντήσατε… Βέβαια όλα εξηγούνται σε αυτή τη ζωή γιατί «οι υψηλές θέσεις είναι σαν τα απότομα βράχια: μονάχα οι αετοί και τα ερπετά μπορούν να φτάσουν στην κορυφή».  Α και κάτι άλλο.  Όπως είχε πει και ο Wilson Mizner «Να είσαι καλός με τους ανθρώπους όταν ανεβαίνεις, γιατί θα τους ξανασυναντήσεις όταν κατεβαίνεις» και ποιος ξέρει τι μπορεί να συμβεί τότε, θα συμπληρώσουμε εμείς….


kostasxan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου