Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Γιατί η Δύση δεν βομβαρδίζει τους τζιχαντιστές στην Κομπάνι;



Κατάπτυστοι οι δυτικοί ηγέτες που στηρίζουν τον προστάτη των τζιχαντιστών Ερντογάν 
Οι σκοπιμότητες του Ερντογάν και η ένοχη σιωπή της Δύσης, δημιουργούν συνθήκες εξάπλωσης των όσων συμβαίνουν στην μαρτυρική κουρδική πόλη Κομπάνι 

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Το συγκεκριμένο ερώτημα είναι αμείλικτο για την Δύση, η οποία προσπαθεί να αποφύγει την υποβολή του. Δυστυχώς, η «στρατηγική» των ΗΠΑ, όσο και των υπολοίπων συμμετεχόντων κρατών αποκαλύπτεται και ταυτόχρονα αποκαλύπτει την σκοπιμότητα ή και τις μυστικές συμφωνίες με τον Ερντογάν.
Ενώ έχει συγκεντρωθεί ένας σημαντικότατος αριθμός πολεμιστών τζιχαντιστών στην πολιορκία της Κομπάνι, ενώ έχει συγκεντρωθεί ένας επίσης σημαντικότατος αριθμός βαρέων όπλων από την πλευρά των τζιχαντιστών, που βάλλουν ανενόχλητοι κατά των Κούρδων υπερασπιστών της πόλης, η Δύση ηθελημένα δεν προχωρά σε μαζικούς βομβαρδισμούς, επιτρέποντας έτσι την μοιραία και τραγική πτώση της πόλης, αλλά και τον θάνατο των υπερασπιστών της (μέχρι και 80χρονοι έχουν στρατευτεί κατά της λαίλαπας των τζιχαντιστών).



Περισσότεροι από 400 άνθρωποι, στη πλειονότητά τους κούρδοι μαχητές και τζιχαντιστές, έχουν σκοτωθεί από την αρχή της επίθεσης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, στις 16 Σεπτεμβρίου, για την κατάληψη της κουρδικής πόλης της Συρίας Κομπανί, σύμφωνα με έναν απολογισμό ο οποίος ανακοινώθηκε την Τρίτη από μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Η οργάνωση αναφέρει πως έχει τεκμηριώσει 412 θανάτους από πηγές επί του πεδίου, αλλά ο πραγματικός αριθμός τους είναι πιθανόν διπλάσιος. Οι δύο εμπόλεμες πλευρές προσπαθούν να κρύψουν τις απώλειές τους και η πρόσβαση είναι δύσκολη στους τομείς που διεξάγονται οι μάχες.

«Τουλάχιστον 20 άμαχοι, 219 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και 173 κούρδοι μαχητές και σύμμαχοί τους έχουν σκοτωθεί», σ' αυτή τη μάχη, διευκρίνισε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο βασίζεται σε ένα εκτεταμένο δίκτυο πληροφοριοδοτών, ιατρικών πηγών και ακτιβιστών στη Συρία.

Η γελοιότητα των δυτικών αντανακλάται στην σκοπιμότητα του τούρκου προέδρου Ερντογάν, ο οποίος παζαρεύει την παράδοση της πόλης με αντάλλαγμα την συμμετοχή και συστράτευση των Κούρδων της Συρίας στην στρατιωτική δύναμη της «αντιπολίτευσης της Συρίας». Ο Ερντογάν εκβιάζει τους Κούρδους και ευελπιστεί πως θα μετατραπεί σε κυρίαρχο των εξελίξεων, χωρίς να ρίξει ούτε μια τουφεκιά, χωρίς να έχει ο ίδιος την παραμικρή απώλεια…

Δυστυχώς, κι ενώ ο ΟΗΕ έχει ανακηρύξει τους τζιχαντιστές ως τρομοκράτες και εγκληματίες κατά της ανθρωπότητας, ο Ερντογάν δείχνει ξεκάθαρα πλέον πως συνεργάζεται μαζί τους (ή στην καλύτερη περίπτωση ενισχύει τη δράση τους μέσω της προκλητικής σκοπούμενης αδιαφορίας της Τουρκίας), αδιαφορώντας για τις κυρώσεις (οικονομικές και όχι μόνο) που –φυσιολογικά- θα έπρεπε ήδη να έχει αρχίσει να εφαρμόζει το σύνολο των χωρών του ΟΗΕ εις βάρος της Τουρκίας.

Στο ερώτημα εάν εμπαίζεται η Δύση από τον Ερντογάν, η απάντηση είναι αρνητική. Η Δύση επιτρέπει στον αδίστακτο τούρκο πρόεδρο να επιτρέπει την δολοφονία εκατοντάδων Κούρδων από τους τζιχαντιστές, ενώ ταυτόχρονα εμποδίζει την υποστήριξή τους, με Κούρδους της Τουρκίας που θέλουν να μετακινηθούν στο Κομπάνι ή με στρατιωτικό υλικό που χρειάζονται επειγόντως οι υπερασπιστές της Κουρδικής πόλης.

Η σκοπιμότητες του τούρκου προέδρου μπορούν να υλοποιούνται μόνο με την ανοχή των δυτικών, οι οποίοι παραβλέπουν μία θαυμάσια (ή και μοναδική) ευκαιρία να υλοποιήσουν ένα μεγάλης κλίμακας χτύπημα στους τζιχαντιστές, τους οποίους επιτρέπουν να κινούνται ελεύθερα κατά των Κούρδων της Κομπάνι…!

Δυστυχώς, τα σχέδια των Δυτικών δεν ενοχλούνται από τα εγκλήματα των τζιχαντιστών, οι οποίοι αποδεικνύεται πως είναι το απόλυτο εργαλείο άσκησης πίεσης και μεταβολής των γεωπολιτικών συσχετίσεων στη Μέση και την Εγγύς Ανατολή. Είναι το «εργαλείο» που δημιουργήθηκε, εκπαιδεύτηκε και εξοπλίστηκε από υπηρεσίες δυτικών χωρών, ενώ τον μέγιστο ρόλο στην δημιουργία αυτού του «τέρατος» έχει η Τουρκία του ισλαμιστή Ερντογάν, η οποία παρέχει ολοκληρωτική υποστήριξη στους τζιχαντιστές (εκπαίδευση, εξοπλισμό, εφοδιασμό, στρατιωτική τεχνογνωσία, νοσηλεία, ελεύθερη είσοδο και έξοδο σε Ιράκ και Συρία, αλλά και ελεύθερη μετακίνηση από και προς την Τουρκία).

Δυστυχώς η Δύση, επιτρέπει στον Ερντογάν (ένα ημιπαράφρονα, όπως ισχυρίζονταν πριν μερικούς μήνες δυτικοί διπλωμάτες) να υλοποιεί τα αιματηρά νεοθωμανικά σχέδια της Τουρκίας, εξευτελίζοντας κατά πρόσωπο του δυτικούς ηγέτες, αλλά και τις αξίες του δυτικού (κυρίως του ευρωπαϊκού) πολιτισμού. Στο σύνολο των εγκλημάτων των τζιχαντιστών ο Ταγίπ Ερντογάν φέρει στον απόλυτο βαθμό τις ευθύνες της ηθικής συμμετοχής.
Τις τελευταίες ημέρες, οι ηγέτες των δυτικών χωρών σφιχταγκαλιασμένοι με τον τούρκο πρόεδρο, κατηφορίζουν την οδό του εξευτελισμού και της ιστορικής τους συμμετοχής σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, παραγνωρίζοντας πως οι Κούρδοι δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη, αλλά και πως οι εγκληματικές τους συμφωνίες με τον «ημιπαράφρονα» Ερντογάν δεν θα παραμείνουν για πάντα μυστικές… εξαιτίας του ιδιόρυθμου χαρακτήρα του τούρκου προέδρου, ο οποίος δεν πρόκειται να σεβαστεί καμία συμφωνία, αφού διατηρεί στο ακέραιο το χαρακτηριστικό της φυλής του, την «μπαμπεσιά»...

Διαβάστε επίσης: Ύστατη μάχη των Κούρδων στην Κομπανί
Πηγή GrCitizen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου