Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Έξαλλος ο Γιούνκερ: «Γελοιωδώς ανεπαρκής η μετεγκατάσταση προσφύγων στην ΕΕ»


Έξαλλος ο Γιούνκερ: «Γελοιωδώς ανεπαρκής η μετεγκατάσταση προσφύγων στην ΕΕ» 

«Είπα από την αρχή ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε την Ελλάδα και την Ιταλία μόνες τους, αντιμέτωπες με το πρόβλημα της μετανάστευσης», δήλωσε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Λα Στάμπα» ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Κομισιόν αναγνωρίζει ότι η Ιταλία αντέδρασε με «ενάρετο τρόπο» στην προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, και υπενθυμίζει ότι συνολικά στην Μεσόγειο σώθηκαν από το θάνατο τετρακόσιες χιλιάδες άνθρωποι.
«Εγκρίναμε για το προσφυγικό έκτακτα κονδύλια δεκαπέντε δισ. ευρώ και θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε με αυτό τον τρόπο», εξηγεί στην «Λα Στάμπα» ο Λουξεμβουργιανός πολιτικός.
Επιμένει, δε, ότι οι επανεγκαταστάσεις των προσφύγων σε όλες τις χώρες μέλη της Ένωσης πρέπει να γίνουν πράξη, αν και παραδέχεται ότι «τα αποτελέσματα είναι γελοιωδώς ανεπαρκή» από την στιγμή που «επανεγκαταστάθηκαν μόνον 7.500 άνθρωποι, σε σύνολο 160.000 που προβλέπονταν για το διάστημα δυο ετών».
«Δεν θα δεχθώ ποτέ το ό,τι κάποιες χώρες δεν σέβονται το σχετικό νομικό πλαίσιο, όπως δεν θα δεχθώ και το να λέει, ένας πρωθυπουργός: «δεν θα υποδεχθώ στην χώρα μου έναν μουσουλμάνο».
Είναι φράσεις που ακυρώνουν το σύνολο της ευρωπαϊκής ιστορίας», σημειώνει ο κ. Γιούνκερ.
Δηλώνει πως «δεν ανήκει στη δεξιά πτέρυγα της χριστιανοδημοκρατίας» και προσθέτει πως συμμερίζεται τη φράση του Φρανσουά Μιτεράν ότι «ο εθνικισμός οδηγεί στον πόλεμο», διότι «είναι μια τραγικά ορθή διαπίστωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου