Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Όλο το σύστημα διαπλοκής ποντάρει στο Σημίτη

Όλο το σύστημα διαπλοκής ποντάρει στο Σημίτη 

ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕΘΟΔΕΥΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΗΝΙΟ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ – ΠΟΙΟΥΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΓΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ

Η επανεμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη (του πρωθυπουργού της διαπλοκής, του χρηματιστηρίου που κατέστρεψε εκατομμύρια Ελλήνων, των σκανδάλων και γενικά της παρακμής και προετοιμασίας της χρεοκοπίας της χώρας) κάθε άλλο παρά τυχαία είναι.

Ο κύριος «είναι μακέτο αυτό το έργο;» επέλεξε ένα κατ’ εξοχήν δικό του, φιλικό του δημοσιογράφο, τον δημοσιογράφο ο οποίος του έκανε «αγιογραφία» για να τον δικαιολογήσει ακόμα και για τους χειρισμούς του στα Ίμια που σηματοδότησαν τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, το γνωστό Γιάννη Πρετεντέρη, του γνωστού αμαρτωλού συγκροτήματος, προκειμένου να «ξαναβγεί στο ξέφωτο» και να κάνει παιχνίδι ψαρεύοντας στα θολά νερά, γνωρίζοντας πως όλο το σύστημα της διαπλοκής θα τον αβαντάρει.
Χρησιμοποίησε ένα φιλικό –ου μην και διαπλεκόμενο- βήμα προκειμένου να αξιοποιήσει τις σημερινές, δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα και να προετοιμάσει το come back του συστήματος της διαπλοκής και μάλιστα σε μια περίοδο όπου πλην των δραματικών εξελίξεων στην οικονομία «τρέχουν» σοβαρές εξελίξεις και στα εθνικά θέματα…
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι όλοι εκείνοι οι δημοσιογράφοι οι οποίοι… εξύμνησαν την «επιστροφή» του πρώην πρωθυπουργού, την ίδια στιγμή ζητούν υποχωρήσεις και συμβιβασμούς στο Κυπριακό και πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση και την κυπριακή και την ελληνική πολιτική ηγεσία.
Βέβαια, όπως αναφέρουν άριστες πληροφορίες μας, ο Κ. Σημίτης δεν επιδιώκει με αυτό του το come back τη δικιά του επιστροφή στην πρώτη γραμμή της πολιτικής δράσης.
Γνωρίζει πολύ καλά, ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο μόνο αποστροφή, αηδία και εντονότατες αντιδράσεις θα προξενούσε στον ελληνικό λαό, που δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου.
Αυτό που –κατά τις ίδιες πληροφορίες- μεθοδεύει ο τέως ολετήρας είναι η επιστροφή του συστήματός του και δικών του ανθρώπων στην κεντρική πολιτική σκηνή, ανθρώπων που θα λειτουργούν υπό την καθοδήγησή του.
Η πολύ άσχημη κατάσταση της κυβέρνησης, η παράλληλη πολύ άσχημη κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ, η αποσύνθεση στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς, δίνει στον Σημίτη (έτσι νομίζει…) την ευκαιρία να προωθήσει στελέχη της εμπιστοσύνης του, σε ρόλους καίριους.
Πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες, προετοιμάζει μεθοδικά και πάντοτε με τη στήριξη των μίντια και των δημοσιογράφων της διαπλοκής ένα νέο κόμμα, το οποίο θα αναλάβει να παίξει ρόλο «συντονιστικό» στις εξελίξεις.
Προωθεί έτσι στελέχη όπως ο Β. Βενιζέλος, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γ. Φλωρίδης και άλλα πρωτοπαλίκαρα του «εκσυγχρονισμού» στην συγκρότηση νέου κόμματος, στο οποίο θα ενσωματωθεί προοπτικά ένας άλλος άνθρωπος της εμπιστοσύνης του, ο Στ. Θεοδωράκης και «Το Ποτάμι», ενός κόμματος το οποίο θα συρρικνώσει (έτσι πιστεύει) το ΠΑΣΟΚ και θα διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο σε μετεκλογικές εξελίξεις!
Είναι χαρακτηριστικά των προθέσεών του όσα λέει είτε δημόσια στο… κατά Πρετεντέρη ανάγνωσμα είτε σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες με εμπίστους του, ότι δηλαδή το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει.
Επίσης όσα καταμαρτυρεί κατά του Κ. Καραμανλή, τον οποίο θεωρεί υπεύθυνο για τα μνημόνια ή ακόμα και κατά του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου, την ώρα που ούτε ίχνος αυτοκριτικής για τα –άθλια- πεπραγμένα του δεν βρίσκει, ούτε ο ίδιος ούτε οι… δημοσιογραφικοί του αγιογράφοι, ούτε οι άλλοι διάφοροι ιμάντες της διαπλοκής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου