Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Σάββας Καλεντερίδης : Οι ήττες της Τουρκίας στην Τελαφάρ, το Σιντζάρ και την Αλ Μπαμπ και οι «λεονταρισμοί» της εναντίον Κύπρου και Ελλάδας - Η ανάγκη αποτροπής

Ηχητικό - Σάββας Καλεντερίδης 
 Τα μέτωπα σε Μέση και Εγγύς Ανατολή για την Τουρκία, παρά τους «λεονταρισμούς» της για δυναμικές παρεμβάσεις με ρόλο ισχυρής περιφερειακής δύναμης, οδηγούν σε διπλωματικές και στρατηγικές ήττες την γειτονική χώρα, λέει ο γεωπολιτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης  μιλώντας  στον 9.84.
Άρα οι όποιες απειλές της προς την Ελλάδα, είναι υπαρκτές μεν αλλά δύσκολα σε αυτή τη φάση πραγματοποιήσιμες. Για αυτό σε όλο τον άξονα από την Θράκη και το Αιγαίο μέχρι την Κύπρο, η ισχύς της αποτροπής μας πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή σε ετοιμότητα , είπε ο ίδιος , ώστε να κοπεί κάθε όρεξη , ακόμη και για σχεδιασμούς τεχνητής κρίσης με «θερμό» επεισόδιο σε όλο αυτό τον άξονα.
Ο Σάββας Καλεντερίδης , μίλησε ακόμη για την ανάγκη να διαφυλαχθεί ως  «κόρη οφθαλμού»  η κρατική οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα κεκτημένα που απορρέουν από αυτό σε ΟΗΕ και Ε.Ε. και όχι να εμφανιζόμαστε με λογικές βιασύνης στο όνομα της «λύσης για την λύση».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου