Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Πολύωρη συνάντηση Ψυχάρη - Αλαφούζου


 
 Αντικείμενο συζήτησης η εξαγορά των ΝΕΩΝ

Πολύωρη συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Μιχαλακοπούλου μεταξύ του Γιάννη Αλαφούζου και του Σταύρου Ψυχάρη. Σημειωτέον ότι το αφεντικό του ΣΚΑΙ συνοδευόταν από τους δικηγόρους του.


Οι δυο άνδρες σύμφωνα με πληροφορίες συζήτησαν το ενδεχόμενο η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» να περάσει στον όμιλο του ΣΚΑΙ… Ενώ στην ατζέντα της συζήτησης βρέθηκε και ο ΒΗΜΑ FM, χωρίς όμως αυτό το θέμα να μονοπωλεί το ενδιαφέρον.
Αντίθετα η συζήτηση μεταξύ Ψυχάρη – Αλαφούζου επικεντρώθηκε στην εξαγορά της απογευματινής του ΔΟΛ… Αφού σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο εκδότης ενδιαφέρεται να κρατήσει μόνο το κυριακάτικο ΒΗΜΑ.
Αν όλα αυτά ισχύουν και το deal προχωρήσει τότε αυτό θα επιφέρει ντόμινο εξελίξεων σε.. πολλά επίπεδα. Αν ισχύουν λοιπόν ο Ψυχάρης φαίνεται ότι είδε πως παρά τις απεγνωσμένες του προσπάθειες δεν μπορεί πλέον να παραμείνει στη θέση του και προσπαθεί να… ξεπουλήσει άρον άρον και να μας κουνήσει το μαντίλι. Το ερώτημα είναι βέβαια τι θα γινει με τα κάθε είδους χρέη του εκδότη που είναι πολλά και σε πολλές κατευθύνσεις.
Η λογική και η πρακτική των μηντιαρχών αλλά και των ελλήνων επιχειρηματιών γενικότερα (πλην 1-2 εξαιρέσεων) ανέκαθεν αλλά ειδικά τα χρόνια μετά το 2009 είναι καρμπόν. Κλείνουν τις εταιρείες πληρώνοντας μόνο ό,τι είναι επικίνδυνο να τους οδηγήσει άμεσα σε κανά αυτόφωρο (εφορία κλπ) και τα υπόλοιπα δηλ. τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία και φυσικά εργαζόμενοι στο… χιόνι.



- πηγή: enimerosi24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου