Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Ο Ερντογάν σχεδιάζει δολοφονίες αντιπάλων του στις ΗΠΑ: Κατηγορίες σοκ από γνωστό αναλυτή


Ο Ερντογάν σχεδιάζει δολοφονίες αντιπάλων του στις ΗΠΑ: Κατηγορίες σοκ από γνωστό αναλυτή 

Η Τουρκία δεν ήταν ποτέ διάσημη για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά τώρα ο πρόεδρός της ο Ταγίπ Ερντογάν έχει εξάγει τον αυταρχισμό του κατά των πολιτικών του αντιπάλων και εκτός της χώρας του, αναφέρει ο γνωστός Αμερικανός αναλυτής και πρώην αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου, Michael Rubin* σύμφωνα με το περιοδικό NEWSWEEK και την ιστοσελίδα της δεξαμενής σκέψης American Enterprise Institute AEI.

Το 2013 δολοφονήθηκαν τρεις γυναίκες μέλη του ΡΚΚ στη Γαλλία. Υπεύθυνη για τις δολοφονίες ήταν η τουρκική μυστική υπηρεσία γράφει και σημειώνει:
Η Άγκυρα μπορεί να απέρριψε τις κατηγορίες βασιζόμενη στο γεγονός ότι και οι ΗΠΑ θεωρούν το ΡΚΚ τρομοκρατική οργάνωση αλλά οι δολοφονημένες ήταν άοπλες και δεν ήταν υπεύθυνες για καμία εγκληματική πράξη. Ακόμα και αν εγκληματούσαν όμως υπεύθυνη ήταν η γαλλική αστυνομία όχι οι Τούρκοι πράκτορες.
Οι Τούρκοι όμως φαίνεται πως εκτέλεσαν ανάλογη επιχείρηση, τώρα, και στη Γερμανία. Γερμανοί εισαγγελείς άσκησαν δίωξη κατά Τούρκου πράκτορα ο οποίος παρακολουθούσε δύο Κούρδους τους οποίους σκόπευε να δολοφονήσει. Και οι Κούρδοι ακτιβιστές του Βελγίου φοβούνται ότι έρχεται η σειρά τους ειδικά μετά την στοχοποίησή τους από τον Ερντογάν.
Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία πως η Τουρκία εκτελεί παρόμοιες επιχειρήσεις και στις ΗΠΑ κατά των Κούρδων, αλλά και Τούρκων πολιτικών αντιπάλων του Ερντογάν.
Το πρόβλημα πιθανότητα θα επιδεινωθεί καθώς ο Ερντογάν απαιτεί την έκδοση του ιμάμη Γκιουλέν τον οποίο θεωρεί εγκέφαλο του εναντίον του πραξικοπήματος. Αν και η Άγκυρα επιμένει, στην πραγματικότητα δεν έχει παραθέσει κανένα στοιχείο που να εμπλέκει τον Γκιουλέν με το πραξικόπημα.
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ:
(There is no longer any doubt that Turkey conducts operations in the United States against Turks and Kurds with whom Erdogan disagrees. That problem will likely get worse as Erdogan digs in his heels and demands the extradition of exiled cleric Fethullah Gülen, a one-time ally turned adversary, whom Erdogan accuses of masterminding the July 15 coup attempt).

Επίσης η υπόθεση του Οργανισμού Τουρκικής Παράδοσης θα πρέπει να προβληματίσει. Από emails που διέρρευσαν φαίνεται πως ο γαμβρός του Ερντογάν δίνει οδηγίες στον πρόεδρο του Οργανισμού Χαλίλ Ντανισμάζ εναντίον ποίων θα εξαπολύει επιθέσεις στις ΗΠΑ.
Αντί να προβάλει την τουρκική παράδοση ο εν λόγω Οργανισμός ενεργεί ως βραχίονας της τουρκικής κυβέρνησης και του κυβερνόντος κόμματος. Υπάρχουν δε ανησυχητικές ενδείξεις ότι εμπλέκεται και σε υποθέσεις κατασκοπίας κατά μελών της τουρκικής κοινότητας των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με πηγές ο Οργανισμός πληροφορεί την Άγκυρα για δραστηριότητες Τούρκων και Κούρδων στις ΗΠΑ «φακελώνοντάς» τους. Το Ιράν, ο Καντάφι, ο Σαντάμ, ο Πούτιν έχουν εκτελέσει πολιτικές δολοφονίες αντικαθεστωτικών στην Ευρώπη και έχουν διενεργήσει κατασκοπία στις ΗΠΑ.
Οι Τούρκοι της διασποράς δεν έχουν ακόμα πιεί τσάι με Πολώνιο, αλλά ο Ερντογάν παραδειγματίζεται από τον Πούτιν καθώς καθίσταται ολοένα και πιο αυταρχικός. Ίσως λοιπόν η στιγμή που θα κάνει τα ίδια να μην απέχει και πολύ.
Το ερώτημα είναι αν οι ΗΠΑ κατανοήσουν ότι τα σημάδια καταδεικνύουν πως θα κληθούν στο εγγύς μέλλον να αντιμετωπίσουν βίαιες τουρκικές επιχειρήσεις στο έδαφός τους.
Αν το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν αντιδράσει λόγω της συμμετοχής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, οι τουρκικές μυστικές επιχειρήσεις στις ΗΠΑ θα γίνουν πιο βίαιες.
Michael Rubin is a former Pentagon official whose major research areas are the Middle East, Turkey, Iran and diplomacy. Rubin instructs senior military officers deploying to the Middle East and Afghanistan on regional politics, and teaches classes regarding Iran, terrorism, and Arab politics on board deploying U.S. aircraft carriers. Rubin has lived in post-revolution Iran, Yemen, both pre- and post-war Iraq, and spent time with the Taliban before 9/11. His newest book, Dancing with the Devil: The Perils of Engaging Rogue Regimes examines a half century of U.S. diplomacy with rogue regimes and terrorist groups.  
  mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου