Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΦΕΡΝΕΙ… ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!


foto 
 Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Από τον επόμενο Ιανουάριο του 2017, σύμφωνα με απόφαση του ίδιου του Ερντογάν, όλοι στην Τουρκιά θα υποχρεωθούν να εφοδιαστούν με την κάρτα του πολίτη που θα έχει ενσωματωμένο το απαραίτητο τσιπάκι με όλα τα προσωπικά δεδομένα.

Όπως αναφέρεται, ήδη στις επαρχίες Τραπεζούντας, Ριζούντας, Αρτβίν, Ερζερούμ και Ερζιντζάν, από τον περασμένο Οκτώβριο είχε αρχίσει η διανομή της κάρτας ενώ από τον περασμένο Μάρτιο πιλοτικά είχε εφαρμοστεί η κάρτα στην επαρχία του Κιρίκαλέ. Οι πρώτες επαρχίες που θα εφοδιαστούν με την κάρτα θα είναι οι Αντιγιαμάν, Ακσαράι, Μπουντούρ, Ουσάκ και Γιάλοβα.
Η κάρτα αυτή θα έχει όλες τις σύγχρονες ηλεκτρονικές προδιαγραφές, δηλαδή θα είναι το τέλειο φακέλωμα του πολίτη καθώς όλα τα προσωπικά δεδομένα θα καταγράφονται και είναι προς διάθεση των αρχών ασφαλείας σε κάθε αιτούμενο έλεγχο.

Η κάρτα θα είναι υποχρεωτική για όλους τους πολίτες της χώρας και θα αντικαταστήσει τις μέχρι τώρα χρησιμοποιούμενες ταυτότητες. Είναι ένα επιβαλλόμενο μέτρο για την ασφάλεια της Τουρκίας, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών.
Προφανώς η δύσκολη εσωτερική κατάσταση, με διαφαινόμενη εσωτερική ανταρσία και ο συνεχιζόμενος αιματηρός εσωτερικός πόλεμος με τους Κούρδους, επέβαλλε στον Τούρκο πρόεδρο να επιτυχαίνει την διαδικασία ηλεκτρονικού φακελώματος με την κάρτα τους πολίτες της χώρας του.
Το τι θα επιτύχει αυτό θα φανεί σύντομα.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου