Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Στις «προσταγές» της νέας τάξης πραγμάτων η Μέρκελ: Θέλει να εφαρμόσει ηλεκτρονικό μεσαίωνα στα ΜΜΕ της Ευρώπης

1ba0330dd12a41e02374390edc92b6d706f8b1e4
Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει κηρύξει τον πόλεμο σε όλες τις εναλλακτικές διεξόδους των μέσων ενημέρωσης, οι οποίες κατά την ίδια   είναι υπεύθυνες για την υπονόμευση του ελέγχου της κυβέρνησης πάνω στους λαούς.


Η Μέρκελ θέλει να εντάξει  στο σχέδιο της αυτό και τους ηγέτες της ΕΕ , (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος), αλλά και του υπόλοιπου κόσμου, για να απαλλαγούν  τα  πολυ-εθνικά μέσα ενημέρωσης από την παρουσία στο διαδίκτυο των  εναλλακτικών ιστοσελίδων μέσων ενημέρωσης, με το πρόσχημα της «καταπολέμησης ψεύτικων ειδήσεων».

Μιλώντας στο γερμανικό κοινοβούλιο, η ίδια  υποστήριξε ότι η κοινή γνώμη είχε παρασυρθεί μακριά από την ορθή πολιτική, υποστηρίζοντας ότι τα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης θέτουν  σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια.


«Κάτι έχει αλλάξει και η παγκοσμιοποίηση έχει εξελιχθεί, και  η (πολιτική)  συζήτηση λαμβάνει χώρα σε ένα εντελώς νέο περιβάλλον  μέσων ενημέρωσης. Απόψεις δεν σχηματίζονται πλέον με τον τρόπο που πραγματοποιούνταν  πριν από 25 χρόνια », είπε η καγκελάριος.

«Σήμερα έχουμε πλαστές ιστοσελίδες, bots, trolls, πράγματα  και απόψεις που  πρέπει να μάθουμε να ασχολούμαστε  μαζί τους», τόνισε η Μέρκελ.

Η ίδια επιθυμεί να εμπνεύσει τους ανθρώπους έχοντας στόχο να αντιμετωπίσουν αυτό το φαινόμενο και, αν είναι απαραίτητο να το «ρυθμίσουν» εννοεί προφανώς νομικά.

Η Καγκελάριος στο έργο της αυτό  υποστηρίζεται  από τα δύο κόμματα που απαρτίζουν τον κυβερνητικό  συνασπισμό της Γερμανίας, έχει σκοπό   να πατάξει την «ρητορική μίσους» στα κοινωνικά  μέσα μαζικής ενημέρωσης , εκφράζοντας «ανησυχίες για τη σταθερότητα της γνωστής μας παγκόσμιας τάξης».

Την περασμένη εβδομάδα, η Google και το Facebook κινήθηκαν με στόχο  να «κόψουν»  τα διαφημιστικά έσοδα σε εναλλακτικές ιστοσελίδες ειδήσεων κατά την προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ,  κατά την οποία η παγκόσμια βιομηχανία παραπληροφόρησης ήθελε να επηρεάσει σαφώς την έκβαση της ψηφοφορίας, υπέρ την Χ.Κλίντον.

Παρατηρητές των μέσων ενημέρωσης εκτιμούν πρόκειται για ένα ισχυρό φαινόμενο που παρατηρείται από ορισμένους εμπειρογνώμονες που το θεωρούν ως απειλή για την ίδια τη δημοκρατία…την δική του «ψευδεπίγραφη δημοκρατία».

Υπενθυμίζουμε άρθρο μας με τίτλο (Σχέδιο φίμωσης του τύπου παγκοσμίως από Μ.Ομπάμα: Κλείνει όλα τα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης στο διαδίκτυο στις ΗΠΑ!) με το οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος Μ. Ομπάμα είχε κηρύξει  τον πόλεμο στους  «συνωμοσιολόγους»  που γράφουν στο διαδίκτυο κατά  της αμερικανικής εθνικής ασφάλειας , υποσχόμενος να εξαλείψει την πρώτη τροπολογία του αμερικανικού συντάγματος για την ελευθερία των ΜΜΕ.

Προφανώς η εθελοντική δράση της Μέρκελ να αποτελέι αποτέλεσμα της πρόσφατης επίσκεψη του ιδίου στην χώρα, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων της νέας τάξης πραγμάτων που εκπροσωπεί.

Όλα  πλέον θα φιλτράρονται και όλα θα λογοκρίνονται σε λίγο παντού , μέσω ενός σχεδίου που  θα επιβληθεί  και στην Ευρώπη με πρόσχημα την ισλαμική τρομοκρατία , την παραπληροφόρηση, την ασφάλεια κά ,  στο διαδίκτυο. 



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου