Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Προειδοποίηση της ΕΜΥ για επιδείνωση του καιρού

  • (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βασίλης Ψωμάς)
Με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για έντονα φαινόμενα που θα επηρεάσουν τη χώρα έως και το βράδυ της Τετάρτης.

Σήμερα προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τα νησιά βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, και από το βράδυ στα Δωδεκάνησα.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις βραδινές ώρες στα ορεινά της βόρειας χώρας, και τη νύχτα σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο 500-700 μέτρα).
Την Τρίτη χιονοπτώσεις θα έχουμε σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο, ίσως και κάτω από τα 300 μέτρα. Χιόνια θα πέσουν και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Στερεάς και της Εύβοιας (ενδεικτικό υψόμετρο 300-500 μέτρα). Στην Αττική θα χιονίσει στα ορεινά κυρίως τη νύχτα προς Τετάρτη οπότε είναι πιθανό χιόνια να πέσουν και στα βόρεια προάστια (περίπου 500 μέτρα).
Ταυτόχρονα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο (πλην της Κέρκυρας), την Πελοπόννησο, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θυελλώδεις βορειοανατολικοί 8 και 9 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση (8 με 10 βαθμούς κατά τόπους).
Την Τετάρτη οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και στα νησιά του βόρειου Αιγαίου (ενδεικτικό υψόμετρο κάτω από 200 μέτρα).
Χιόνια θα πέσουν και σε ορεινές περιοχές της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας και στην Κρήτη, όπως επίσης σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Στερεάς, της Εύβοιας, των Σποράδων, της Πελοποννήσου και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου (ενδεικτικό υψόμετρο 400-600 μέτρα).
Ισχυρές καταιγίδες θα σημειωθούν στα νοτιοανατολικά το πρωί. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί που θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ.
Οι θερμοκρασίες πολύ χαμηλές σε όλη τη χώρα με παγετό τη νύχτα σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά.
Τα φαινόμενα θα σταματήσουν στα δυτικά και βόρεια και σταδιακά έως το βράδυ της Τετάρτης θα περιοριστούν στις ανατολικές και νότιες περιοχές, και θα εξασθενήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου